AZHB nisë Ex-post kontrollën e radhës Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, respektivisht Drejtoria e Kontrollit përmes një njoftimi bënë të ditur se ka filluar procesin e kontrollit Ex-post për përfituesit e granteve të vitit 2017-të. Sipas drejtorit të Drejtorisë së Kontrollit në AZHB, z. Florim Shabani ky proces monitorohet nga Ekipi Qendrorë në Drejtorinë e Kontrollit dhe në teren...
Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe BlegtoriPrishtinë, 26 dhjejtor 2019 - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë realizuar pagesat për fermerët përfitues për Pagesa Direkte (subvencione) për Sipërfaqe dhe Blegtori. Zyrtarë nga Divizioni i Financave bëjnë të ditur se...
“Agro Medicine” në krye me femrën e parë në biznes Prishtinë, 23 dhjetor 2019 – Çdo herë e më shumë bujqësia po bëhet atraktive për gjininë femërore e sidomos nëse suksesi i treguar rezulton edhe tek të tjerët. Bëhet fjalë për Havushe Bajrami Bunjaku, e cila tani e disa vjet merret me përpunimin e bimëve organike. znj. Bunjaku tani posedon biznesin “Agro medicine” që merret me...