11,9 milionë euro subvencione për 13.697 fermerëAgjencia për Zhvillimin e Bujqësisë ka nisur procedimin për ekzekutimin e subvencioneve të 13697 fermerëve në vlerë prej 11,891,328.14 euro. Subvencionimi do të bëhet për dy kategori, pagesa direkte për sipërfaqe për personat fizik, në vlerë prej 8,097,061.22 euro, për blegtori 3,102,635.00 euro dhe për personat juridik-agrobizneseve në vlerë prej...
Shënohet tradicionalisht “Dita e Mollës”Dita e mollës tashmë tradicionalisht po shënohet në vendin tonë. Kooperativa “AgroKovraga” & ‘Pema” në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe Kuvendit Komunal të Istogut, më datën 23 shtator organizon ditën tradicionale të vjeljes së mollës në fshatin Kovragë të Komunës së...
Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë bashkëpunimin e radhës me “Agrando”Kryeshefi i Agjenicës për Zhvillimin e Bujqësisë z. Ekrem Gjokaj priti në një takim pune përfaqësuesit e kompanisë gjermane “Agrando”, e cila merret me teknologji në sferën e agrokulturës (AgTech), dixhitalizimin e procesit të punës përmes blerjeve dhe prokurimit të fermerëve në Gjermani. Në këtë takim u diskutua për...
Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë në projekte të reja me GIZKryeshefi ekzekutiv i Agjenicë për Zhvillimin e Bujqësisë z. Ekrem Gjokaj ka pritur në një takim përfaqësuesit e Agjencionit Gjerman për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ), me të cilët ka diskutuar për zhvillimet e përgjithshme në sektorin e bujqësisë, e në veçanti për mundësinë e bashkëpunimit në mes të AZHB...